Over mij

Als kind was ik een dromer en vertoefde ik graag in magische werelden waar ik met elfjes kon vliegen en kon praten met dieren. Met gemak speelde ik in de niet-materiële realiteit. Op school had ik mijn werkjes niet op tijd af omdat ik te druk was om mooie krullen aan de hoofdletters te maken en de letters op te vullen met alle kleuren van de regenboog. Ik genoot er van om te zingen, om op blote voeten over de zandvlakte in het bos te lopen en ik was nieuwsgierig… vroeg me af waar ik vandaan kwam, waarom ik leefde, en of er zoiets als God bestond. ’s Avonds staarde vaak met een gevoel van heimwee de nachtelijke hemel in, wetende dat ‘daar ergens’ tussen de sterren mijn echte thuis was. Ik speelde buiten, was ook vaak alleen, maakte wensen terwijl ik pluisjes van paardenbloemen blies, en ik ving lieveheersbeestjes die ik in de winter een warm plekje in mijn poppenwiegje gaf, van waaruit ze in het voorjaar massaal te voorschijn kwamen om mijn slaapkamer te vullen met een vrolijk, levendig gefladder van rood met zwarte stipjes.

 

Terwijl ik opgroeide tot tiener en later tot volwassen vrouw is die magie en levendigheid steeds verder bedekt geraakt. Bedekt onder laagjes van onechtheid. Me aanpassend om erbij te horen. En uiteindelijk was ik mezelf daar zo door kwijtgeraakt dat ik me uitgeput voelde en in 2012 met een burnout thuis kwam te zitten van mijn toenmalige werk in de milieurichting binnen een ingenieursbureau. Wat een geschenk! De burnout was nodig om te kunnen voelen dat het grootste deel van waar mijn leven op dat moment uit bestond, niet was wat ik wilde. Dat ik was afgedwaald van mijn eigen pad. En ook om diep van binnen een sprankje hoop te voelen dat het ook anders kan; een leven vanuit vreugde, gemak, vertrouwen en verbinding.

 

Ik heb mijn baan opgezegd, heb een prachtige plek in het bos gevonden waar ik bijna 1,5 jaar in een yurt dicht bij en met de natuur geleefd heb, en ik heb teruggehaald waar ik als kind blij van werd en ben dat weer meer gaan doen; lekker naar buiten, zingen, dansen, tekenen en op andere manieren creatief bezig zijn. Ook ben ik me intensiever bezig gaan houden met de levensvragen waar ik als kind al interesse in had. En dan niet alleen vanuit een filosofie vanuit mijn hoofd, maar ook vanuit de ervaring. Ik ben naar een 5-daagse Intensive van Michael Roads gegaan, waar ik heb ervaren hoe mijn hart geopend werd en waar ik voor het eerst echt diepe eigenliefde heb gevoeld. Het voelde alsof het licht was aangegaan en ik mezelf en de wereld om me heen op een andere manier bekeek. Sindsdien is mijn leven een andere richting opgegaan en heb ik mezelf weer meer en meer ont-dekt terwijl de laagjes onechtheid wegvielen. 

 

Vanuit nieuwsgierigheid en de innerlijke drijfveer die ik voel om te leren en te groeien, heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder een driejarige opleiding tot holistisch therapeut/coach, drie jaar Priestess teachings aan de Ananta Mystery School, een opleiding galactic astrology bij Julia Balaz, en allerlei verschillende soorten opleiding op het gebied van vrouwenwerk en sjamanisme. Momenteel volg ik de Systemic Ritual Practitioners opleiding bij Daan van Kampenhout; een combinatie van familie-opstellingen en sjamanistische rituelen.

 

Inmiddels volg ik al zo'n acht jaar teachings bij de Chief van de Susquehannock Tribe, een inheems Noord-Amerikaans volk. Onder de naam Dreaming Wind Song ben ik een geadopteerd lid van deze tribe. Met name vanuit deze Susquehannock traditie heb ik geleerd hoe ik met vol bewustzijn in de niet-materiële realiteiten kan reizen, en hoe ik de kennis van ‘daar’ naar ‘hier’ kan brengen. Terwijl ik me nog altijd thuis voel tussen de sterren, geniet ik inmiddels ook intens van het Aardse bestaan. Het voelt als een voorrecht om hier nu te zijn, in de tijd waarin we ons bevinden; een tijd waarin er zoveel in beweging is en verandert. Ik heb het gevoel dat het juist nu belangrijk is om de verbinding te leggen tussen de onzichtbare, niet-materiële wereld en de zichtbare, materiële wereld, omdat we wezens zijn van die twee realiteiten. En het voelt als mijn roeping om hier een brug voor te vormen. Mijn wens is om jou meer in contact te brengen met je ware aard, je oorsprong in het sterrenstof, zodat je jezelf beter leert kennen en begrijpen, zodat je je thuis voelt in jezelf, en zodat je je bestemming kent en je rechtmatige plaats op Aarde kunt innemen. Zodat we samen kunnen bouwen aan een ‘nieuwe’ wereld die gebaseerd is op de Principes van Oneindige Liefde en Harmonie.

 

Ik geniet er zelf intens van me steeds helderder te herinneren wie en wat ik in essentie ben, en waarom ik hier in deze tijd ben. Om bewuster te worden. Om lichter te worden en het licht stevig in mezelf en hier op Aarde te verankeren. Dankbaar voor wat het leven te bieden heeft en wat ik het leven mag bieden. 

 

Hartegroet,

Rheatanya Dreaming Wind Song