Shamanic Deer Healing

This information about the Deer Healing is in Dutch, since I give the healings only in real life - one to one sessions - in The Netherlands.

Deze vorm van healing heb ik geleerd van de Chief van de Susquehannock Tribe, een Native American stam. Het is een prachtige vorm van sjamanistische healing waarbij ik me openstel voor het Hert om zijn/haar energie door me heen laat stromen om de healing uit te voeren. Hert is een totem met een hele liefdevolle zachte, maar ook krachtige energie. Aangezien het Hert mijn hoofdtotem is, de totem die in het centrum van mijn medicijnwiel staat, voelt het als een voorrecht dat ik deze vorm van healing van de Susquehannock heb mogen leren en ermee mag werken.

 

Hoe ziet zo'n healing er in grote lijnen uit?

Als je bij me komt, zal mijn gezicht beschilderd zijn met schmink. Dit is voor mij persoonlijk het 'healing mask' van het Hert, wat maakt dat de energie van het Hert makkelijker door me heen kan stromen. We nemen eerst een kort moment om door te spreken wat je intentie voor de healing is en of er specifieke aandachtspunten of -gebieden zijn. Daarna zul je op een hertenhuid liggen (met kleding aan), en zal ik de healing starten met het aanroepen van de vier windrichtingen door klank. 

 

Vervolgens zal ik bij jou een 'healing mask' met schmink op je gezicht schilderen. Tijdens de healing zal alles wat uit jou losgelaten mag worden (aan blokkades, pijnen, vermoeidheid, ziektes, enz) opgenomen worden door dit masker. Nadat ik het masker bij je op geschminkt heb, zal ik het Hert, door mij heen, de energetische healing laten uitvoeren. Dit kan bv zijn door handoplegging, het gebruik van deer medicine instrumenten zoals de drum of ratel, of het maken van geluiden en klanken. Als de healing klaar is, blijf je rustig nog even liggen om na te voelen. De afrondende stap van de healing is dat je zelf het masker van je eigen gezicht wast. Op deze manier heb je in deze laatste stap zelf de verantwoordelijkheid om alles wat losgelaten mag worden, en wat door de schmink opgenomen is, heel bewust van je af te spoelen.

 

Foto gemaakt door: Roosmarijn Everts, Mystic Arts


  

Tarieven

Hoe lang een Deer Medicine Healing duurt is niet precies te zeggen, maar inclusief de tijd die je nodig hebt om na de healing weer even rustig te landen, kan je uitgaan van ongeveer 1,5 a 2 uur uur. De kosten zijn 111 euro.