Over mij

Als kind was ik een dromer en vertoefde ik graag in magische werelden waar ik met elfjes kon vliegen en kon praten met dieren. Op school had ik mijn werkjes niet op tijd af omdat ik te druk was om mooie krullen aan de hoofdletters te maken en de letters op te vullen met alle kleuren van de regenboog. Ik genoot er van om te zingen, om op blote voeten over de zandvlakte in het bos te lopen en ik was nieuwsgierig… vroeg me af waar ik vandaan kwam, waarom ik leefde, en of er zoiets als God bestond. Ik speelde buiten, was ook vaak alleen, maakte wensen terwijl ik pluisjes van paardenbloemen blies, en ik ving lieveheersbeestjes die ik in de winter een warm plekje in mijn poppenwiegje gaf, van waaruit ze in het voorjaar massaal te voorschijn kwamen om mijn slaapkamer te vullen met een vrolijk, levendig gefladder van rood met zwarte stipjes.

 

Terwijl ik opgroeide tot tiener en later tot volwassen vrouw is die magie en levendigheid steeds verder bedekt geraakt. Bedekt onder laagjes van onechtheid. Me aanpassend om erbij te horen. En uiteindelijk was ik mezelf daar zo door kwijtgeraakt dat ik me uitgeput voelde en in 2012 met een burnout thuis kwam te zitten van mijn toenmalige werk in de milieurichting binnen een ingenieursbureau. Wat een geschenk! De burnout was nodig om te kunnen voelen dat het grootste deel van waar mijn leven op dat moment uit bestond, niet was wat ik wilde. Dat ik was afgedwaald van mijn eigen pad. En ook om diep van binnen een sprankje hoop te voelen dat het ook anders kan; een leven vanuit vreugde, gemak, vertrouwen en verbinding.

 

Ik heb mijn baan opgezegd, heb een prachtige plek in het bos gevonden waar ik bijna 1,5 jaar in een yurt dicht bij en met de natuur geleefd heb, en ik heb teruggehaald waar ik als kind blij van werd en ben dat weer meer gaan doen; lekker naar buiten, zingen, dansen, tekenen en op andere manieren creatief bezig zijn. Ook ben ik me intensiever bezig gaan houden met de levensvragen waar ik als kind al interesse in had. En dan niet alleen vanuit een filosofie vanuit mijn hoofd, maar ook vanuit de ervaring. Ik ben naar een 5-daagse Intensive van Michael Roads gegaan, waar ik heb ervaren hoe mijn hart geopend werd en waar ik voor het eerst echt diepe eigenliefde heb gevoeld. Het voelde alsof het licht was aangegaan en ik mezelf en de wereld om me heen op een andere manier bekeek. Sindsdien is mijn leven een andere richting opgegaan en heb ik mezelf weer meer en meer ont-dekt terwijl de laagjes onechtheid wegvielen. 

 

De hbo-opleiding tot holistisch therapeut/coach bij Ananta kwam op mijn pad, waarin ik veel stukken in mezelf heb mogen ontmoeten. Ik heb schaduwkanten aangegeken en geheeld, en ik heb me weer kunnen verbinden met mijn passies en vreugde. Ook de leergang Heilige Seksualiteit bij Ananta heeft me veel gebracht. Ik heb hier met een groep prachtige vrouwen geleerd om de seksuele energie, de levensgevende creërende energie, op te wekken en in te zetten om mijn leven te scheppen. Om niet alleen maar te dromen over magische werelden, maar ook de magie van het leven hier op aarde te voelen en mijn energie in te zetten om mijn dromen te manifesteren.

 

Mijn nieuwsgierigheid is weer aangewakkerd, en ik wil de wereld ontdekken. Dus ben ik vele workshops, lezingen en cursussen gaan volgen. Onder andere op het gebied van sjamanisme, familieopstellingen, vrouwenwerk en klank. Ik heb geleerd, en leer nog steeds, om mezelf te laten leiden door mijn innerlijk weten en om me open te stellen voor de wegwijzers op mijn pad. Om hierop te vertrouwen, en om te vertrouwen dat het leven me precies die mensen, situaties en ervaringen brengt die ik nodig heb. En zo bewandel ik mijn weg en volg ik mijn voeten naar daar waar ik mag zijn. Wie weet kruisen onze wegen en wandelen we een stukje samen.

 

Hartegroet Rheatanya