Over mij

Als kind was ik een dromer en vertoefde ik graag in magische werelden waar ik met elfjes kon vliegen en kon praten met dieren. Op school had ik mijn werkjes niet op tijd af omdat ik te druk was om mooie krullen aan de hoofdletters te maken en de letters op te vullen met alle kleuren van de regenboog. Ik genoot er van om te zingen, om op blote voeten over de zandvlakte in het bos te lopen en ik was nieuwsgierig… vroeg me af waar ik vandaan kwam, waarom ik leefde, en of er zoiets als God bestond. Ik speelde buiten, was ook vaak alleen, maakte wensen terwijl ik pluisjes van paardenbloemen blies, en ik ving lieveheersbeestjes die ik in de winter een warm plekje in mijn poppenwiegje gaf, van waaruit ze in het voorjaar massaal te voorschijn kwamen om mijn slaapkamer te vullen met een vrolijk, levendig gefladder van rood met zwarte stipjes.

 

Terwijl ik opgroeide tot tiener en later tot volwassen vrouw is die magie en levendigheid steeds verder bedekt geraakt. Bedekt onder laagjes van onechtheid. Me aanpassend om erbij te horen. En uiteindelijk was ik mezelf daar zo door kwijtgeraakt dat ik me uitgeput voelde en in 2012 met een burnout thuis kwam te zitten van mijn toenmalige werk in de milieurichting binnen een ingenieursbureau. Wat een geschenk! De burnout was nodig om te kunnen voelen dat het grootste deel van waar mijn leven op dat moment uit bestond, niet was wat ik wilde. Dat ik was afgedwaald van mijn eigen pad. En ook om diep van binnen een sprankje hoop te voelen dat het ook anders kan; een leven vanuit vreugde, gemak, vertrouwen en verbinding.

 

Ik heb mijn baan opgezegd, heb een prachtige plek in het bos gevonden waar ik bijna 1,5 jaar in een yurt dicht bij en met de natuur geleefd heb, en ik heb teruggehaald waar ik als kind blij van werd en ben dat weer meer gaan doen; lekker naar buiten, zingen, dansen, tekenen en op andere manieren creatief bezig zijn. Ook ben ik me intensiever bezig gaan houden met de levensvragen waar ik als kind al interesse in had. En dan niet alleen vanuit een filosofie vanuit mijn hoofd, maar ook vanuit de ervaring. Ik ben naar een 5-daagse Intensive van Michael Roads gegaan, waar ik heb ervaren hoe mijn hart geopend werd en waar ik voor het eerst echt diepe eigenliefde heb gevoeld. Het voelde alsof het licht was aangegaan en ik mezelf en de wereld om me heen op een andere manier bekeek. Sindsdien is mijn leven een andere richting opgegaan en heb ik mezelf weer meer en meer ont-dekt terwijl de laagjes onechtheid wegvielen. 

 

De hbo-opleiding tot holistisch therapeut/coach bij Ananta kwam op mijn pad, waarin ik veel stukken in mezelf heb mogen ontmoeten. Ik heb schaduwkanten aangekeken en geheeld, en ik heb me weer kunnen verbinden met mijn passies en vreugde. Daarnaast heb ik vele leergangen en workshops gevolgd op het gebied van bewustwording, sjamanisme en vrouwenwerk. Inmiddels volg ik al zo'n zeven jaar teachings bij de Chief van de Susquehannock Tribe, een inheems Noord-Amerikaans volk. Onder de naam Dreaming Wind Song ben ik een geadopteerd lid van deze tribe. Ik geniet er intens van om mezelf steeds verder te ontwikkelen. Om me steeds helderder te herinneren wie en wat ik in essentie ben en waarom ik hier op Aarde ben in deze tijd. Om bewuster te worden. Om lichter te worden en dat licht stevig in mezelf en hier op Aarde te verankeren. Dankbaar voor wat het leven biedt en wat ik het leven mag bieden.

 

 

Hartegroet,

Rheatanya Dreaming Wind Song