Een blijvende herinnering

 

Wanneer een geliefde gaat, maar de herinnering blijft. Uiteraard in liefdevolle gedachten. Maar ook een tastbare herinnering is waardevol. Het is een eerbetoon, het biedt steun en houvast  en geeft vorm aan een verlangen naar aanwezigheid. Met liefde draag ik bij aan het vormgeven van zo'n bijzonder herinneringsobject. Een orgonite piramide (of engel) als een monument, een prachtige stralende en kunstzinnige aanwezigheid op een mooie plek in huis.

 

Een orgonite piramide is een combinatie van edelstenen, metaal en kunsthars. Daarnaast kan ik een deel van de as van de overleden dierbare in de piramide verwerken, en/of een persoonlijk voorwerp waar de geliefde een connectie mee had, bijvoorbeeld een ring of hanger van een ketting die veel gedragen is, of bijvoorbeeld een steen van betekenis. Ook wanneer gekozen wordt voor een begrafenis in plaats van een crematie kan ik op deze manier een persoonlijk afgestemde piramide ter nagedachtenis maken.


 

Het proces

 

De piramide kan ofwel gemaakt worden in de laatste levensfase van degene die overgaat, ofwel na overlijden in afstemming met de nabestaanden.

 

In een persoonlijk gesprek is er alle ruimte om aan te geven of er specifieke wensen zijn ten aanzien van de piramide die ik ter nagedachtenis zal maken. Is er de wens om een persoonlijk voorwerp van de geliefde in de piramide te verwerken, of een deel van de as? Maar ook welke vorm mag de piramide krijgen (Cheops/Nubisch), hoe groot mag de piramide worden, zijn er bepaalde kleuren of specifieke edelstenen die terug mogen komen in de piramide? Of welke eigenschappen van degene die naar het licht is gegaan, mogen ter nagedachtenis door de edelstenen tot uitdrukking komen?

 

Nadat duidelijk is wat de wensen voor de piramide zijn, ga met aandacht en zorg de meest passende edelstenen uitzoeken en de piramide maken. Dit doe ik laagje voor laagje met een vloeibare hars, waarbij in ieder laagje edelstenen, metaaldeeltjes, kleurstoffen en ook de as en/of een persoonlijk voorwerp verwerkt wordt. Ieder laagje met hars moet volledig uitgehard zijn voordat de volgende laag gemaakt kan worden. Dit maakt dat het een aantal weken duurt voordat de piramide af is. Afhankelijk van de grootte van de piramide, zal dit zo'n 4 a 6 weken in beslag nemen.

 

Voor vragen of meer informatie, neem vrijblijvend contact met me op.