Orgonite

Wat is orgonite?

Orgonite is een combinatie van edelstenen/kwartsen, metaal en organische hars. Door de uitharding van de hars worden kwartskristallen onder mechanische druk gezet waardoor er een piëzo-elektrisch effect optreedt, wat betekent dat er een elektrische veld aan de oppervlakten van het kristal ontstaat. Hierdoor worden de helende eigenschappen van deze edelstenen versterkt. De edelstenen genereren levensenergie (positieve orgone), welke door de metalen versterkt wordt en naar de omgeving wordt afgegeven. De combinatie van materialen maakt dat stilstaande (negatieve) orgone energie omgezet wordt in stromende (positieve) orgone energie. 

 

Orgonite kan onder andere de volgende werking worden toegeschreven:

- Het zuivert de atmosfeer.

- Het ontgift water en laadt het energetisch op.

- Het vermindert de schadelijke effecten van straling.

- Het trekt positieve energie aan wat resulteert in een prettige sfeer.

- Het biedt rust en bescherming tegen een veelheid aan prikkels.

 

Dr. Wilhelm Reich is de grondlegger van orgonite. In de jaren 30 van de vorige eeuw startte hij met onderzoek naar orgone en manieren om deze energie te versterken en te bundelen en in te zetten voor genezing. Na Reich hebben Don en Carol Croft zijn werk voortgezet en verder verfijnd. Op internet is ruimschoots informatie te vinden over orgonite en de oorsprong en werking daarvan.

 

 

Hoe ik de orgonites maak

Ik krijg vaak vragen over hoe ik de orgonites maak, hoe lang ik er mee bezig ben en welke materialen ik ervoor gebruik. Ik zal hier kort proberen samen te vatten wat er allemaal bij komt kijken.

 

Het ontwerpproces

Iedere orgonite die ik maak heeft een specifiek thema/energie. Zo maak ik bijvoorbeeld orgonites met krachtdieren, met geometrische vormen, en het kan ook zijn dat ik een kaart uit één van mijn kaartendecks trek om de juiste afstemming te krijgen en het thema te bepalen. Vervolgens verdiep ik me in dat thema, bijvoorbeeld als ik met een totemdier werk, verbind ik me met die totem, kijk ik wat voor een informatie ik er zelf over binnen krijg, en ik zoek in boeken die ik heb naar de spirituele betekenis en het medicijn van dat dier. Vervolgens ga ik op zoek naar de stenen die in energie en werking het beste overeen komen met de kwaliteiten van dat totemdier, en voel ik of de verschillende steensoorten die ik vind ook mooi in harmonie samenwerken. Dan bestel ik de juiste stenen (of soms heb ik ze op voorraad) en als ik alle stenen heb, reinig ik ze met water en/of salie of palo santo. Vervolgens geef ik een intentie aan de stenen mee, en ik laad ze eventueel nog op op de kaart als ik die getrokken heb. Daarna begint pas het daadwerkelijke fysieke maakproces. Daarbij maak ik de orgonites laagje voor laagje en het is afhankelijk van hoe groot of hoe complex de orgonite is, hoeveel laagjes er nodig zijn; bij een kettinghanger kunnen dat bijvoorbeeld 5 of 6 laagjes zijn, bij een grote krachtschijf al snel 12 a 15 laagjes, en bij het grootste formaat piramide zo'n 15 a 20 laagjes. In ieder laagje verwerk ik iets anders; in het ene laagje komen bepaalde stenen, in een ander laagje metaaldeeltjes, in weer een ander laagje werk ik met een specifieke kleur, en soms is er voor een mooie opbouw een kleurloos laagje zonder materialen nodig. Ieder laagje moet minstens 6 a 8 uur drogen voordat ik een volgend laagje kan maken. Dat betekent dus dat het fysieke maakproces van een aantal dagen tot een aantal weken varieert. Als alle laagjes gemaakt zijn en de orgonite uit de mal komt, zitten er vaak nog scherpe randjes aan. Deze snijd ik met een mesje weg, en vervolgens schuur ik deze randen. De laatste stap is het polijsten van de orgonite zodat ie mooi glanzend en doorschijnend wordt.

 

De materialen

Voor wat betreft de materialen. De basisingrediënten voor een orgonite zijn organische hars, edelstenen/kwartsen en verschillende metalen. Daarnaast heb ik veel mallen in verschillende vormen en afmetingen om de orgonites in te maken. Tijdens het maken van de orgonites gebruik ik nitril'free' handschoenen (handschoenen zonder chemische versnellers), en een halfgelaatsmasker met vervangbare filters aangezien ik na het gieten van ieder laagje hars, met een aansteker over de hars moet gaan om luchtbellen te verwijderen, en ik de eventuele dampen die daarbij vrij kunnen komen niet wil inademen. Verder heb ik een polijstmachine om de orgonites te polijsten zodra ze volledig uitgehard zijn om ze mooi glanzend te krijgen. Verder verwerk ik in sommige orgonites handgemaakte tensorringen die ik van koperdraad maak. Daarvoor gebruik ik een boormachine, bankschroef, gasbrander en soldeermaterialen.

 

 

Actueel aanbod

Bij het actuele aanbod vind je alle orgonites die momenteel beschikbaar zijn. Dit zijn zowel orgonite piramides, krachtschijven, kettinghangers en engelen. Voor al deze orgonites geldt dat ik ze vanuit een bepaalde specifieke energie heb gemaakt, met een bepaald thema zogezegd. Als je onder het actuele aanbod klikt op de orgonite die je mooi vindt, kom je bij uitgebreide informatie over onder andere het thema, de stenen met hun werking, en metalen die in die orgonite verwerkt zijn.

 

 

Persoonlijk afgestemde orgonites

Ik maak tevens orgonites op verzoek, waarbij ik zoveel mogelijk rekening houd met de specifieke wensen. Wellicht zoek je ondersteuning in je persoonlijke of spirituele ontwikkeling, of zijn er emotionele of psychische thema's die spelen, of lichamelijke klachten waar je ondersteuning bij zoekt. Misschien heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur of specifieke steensoort, of heb je een eigen voorwerp die ik in de orgonite kan verwerken, zoals bijvoorbeeld een eigen steen, schelp of sieraad. Zo heb ik bijvoorbeeld voor een koppel een piramide gemaakt met daarin hun trouwringen die niet meer om de vingers pasten. Ik zal zoveel mogelijk rekening houden met je wensen en de orgonite uiteraard in goede afstemming op jou maken, maar daarnaast is het voor mijn creatieve flow van belang dat er ook voldoende ruimte overblijft om de orgonite zich vanuit het proces te laten ontvouwen. 

 

 

Orgonites ter nagedachtenis

Daarnaast maak ik orgonite piramides ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. Ook hierbij houd ik uiteraard rekening met specifieke wensen. Met aandacht en respect kan ik een persoonlijk voorwerp of een deel van de as in de piramide verwerken van degene die is overgegaan. Voor meer informatie over een orgonite piramide als gedenkvoorwerp, klik dan hier.

 

Om een orgonite piramide te bestellen kun je contact opnemen via de mail: info@rheatanya.nl

 

Doordat de orgonites handwerk betreft, kunnen ze kleine imperfecties bevatten. Dit heeft geen invloed op de werking.