Vrouwencirkel Geluksroute Haarlem

De Geluksroute is een initiatief van Marike van IJssel dat zij een aantal jaar geleden gestart is in Leiden en wat ondertussen is verspreid naar meerdere steden in Nederland. Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 is de Geluksroute in Haarlem.

 

De Geluksrouten gaat uit van de kracht van delen en brengt ons (weer) in contact met de gelukbrengende zaken die we in overvloed hebben: onze talenten, de bereidheid om aandacht voor elkaar te hebben, onze potentie om geluk te ervaren en dit te delen. Tijdens de Geluksroute zijn er geluksbrengers (zij die vanuit hun hart iets waar ze zelf gelukkig van worden willen delen met anderen) en geluksplukkers (zij die één of meerdere punten bezoeken om een mooie ervaring op te doen). Er is een heel programma op verschillende locaties in Haarlem en de geluksplukkers kunnen zelf hun Geluksroute uitstippelen aan de hand van de activiteiten waar ze interesse in hebben.

 

Marike heeft mij benaderd met de vraag om een vrouwencirkel tijdens de geluksroute aan te bieden. Aangezien het samenkomen van vrouwen voor mij iets is waar ik heel blij van wordt, heb ik hier gelijk ja op gezegd. Ik heb al vaak mogen ervaren dat het me kracht, inspiratie en een gevoel van community/verbinding geeft om met andere vrouwen samen te komen en te delen in ieders ervaringen en wijsheden, of om simpelweg in stilte aanwezig te zijn. Het is mooi om te zien hoe vrouwen na zo'n moment van samenzijn opgeladen en in zachtheid en ontspanning weer naar huis gaan. Daarom laat ik andere vrouwen hier tijdens de Geluksroute graag aan proeven in een vrouwencirkel (ook wel Rode Tent genoemd). Deze zal plaatsvinden in de fijne ruimte van Yogastudio Kleverpark, welke door Helene Kissels beschikbaar is gesteld voor de Geluksroute.

 

De intentie van een vrouwencirkel is om een fijn ontspannen moment samen te zijn met andere vrouwen. Het is een laagdrempelige bijeenkomst  waarbij iedere vrouw die interesse heeft van harte welkom is. Een cirkel waarbij je helemaal mag zijn zoals je bent, met alles wat er in het moment speelt. Geen maskers, geen verplichtingen, geen goed of fout, niet je best doen, maar even helemaal de tijd voor jezelf nemen in ontspannen aanwezigheid en support van andere vrouwen. Tijdens de geluksroute begeleid ik de cirkel op zondag aan het begin van de middag, normaal gesproken begeleid ik de cirkel op de woensdagavond rond nieuwe maan. Daarbij heeft iedere bijeenkomst een ander thema aan de hand waarvan de avond invulling krijgt. Er is altijd een deelronde waarbij iedereen die dat graag wil de ruimte heeft om iets te zeggen over hoe het met haar gaat of over het thema van de avond. Daarnaast zijn er wisselende elementen, bijvoorbeeld een geleide meditatie/visualisatie, ademoefening, kaart trekken, iets van beweging, contactoefening, enzovoorts.

 

Tijdens de Geluksroute kun je een soortgelijke invulling verwachten... laat je verrassen en verblijden in de cirkel van vrouwen. Wees welkom! 

 

Vrouwencirkel Geluksroute

Locatie: Yogastudio Kleverpark Haarlem, Santpoorterstraat 31, Haarlem.

Tijd: Inloop vanaf 12.15 uur, deuren sluiten bij de start van de cirkel om 12.30 uur, eindtijd 14.30 uur.

De vrouwencirkel is tijdens de Geluksroute gratis toegankelijk en van te voren aanmelden is niet nodig.

 

Voor meer informatie over de geluksroute zie:

https://geluksroute.nu/event/haarlem2019