Despacho ceremonie

Met een gevoel van dankbaarheid gaan we op deze zomerse avond een despacho ceremonie houden. Een despacho is een krachtige oude ceremonie die zijn oorsprong in Peru vindt, en waarbij een kleurrijk geschenk, een offer gemaakt wordt om aan de elementen te schenken. Een offer uit dank voor al wat het leven, de Aarde, ons brengt en waar het ons mee voedt. Een despacho is een gebedsbundel, een mandala bestaande uit het liefst natuurlijke materialen. Er worden bv bloemen, schelpen, fruit, incense, veren, enz gebruikt bij het maken van een despacho. En aan ieder toegevoegd materiaal worden specifieke intenties meegegeven. Als de despacho klaar is wordt het vervolgens verbrand, begraven of in het open water gelegd. Op die manier wordt de despacho aan één van de elementen toevertrouwd en worden de wensen en gebeden aan de Aarde, de spirits, het leven verzonden. Op deze avond zullen we de despacho aan het element Aarde schenken door het te begraven. 

 

We zullen gezamenlijk starten door vanaf de parkeerplaats bij Buitenplaats Leyduin naar een fijne plek in het bos te lopen om daar een cirkel te vormen en in het midden een altaar te maken. Ik zal jullie begeleiden in een visualisatie om in contact te komen met de vier elementen en de bron van dankbaarheid in jezelf. Van hieruit gaan we een despacho maken en aan de Aarde schenken en sluiten we de avond gezamenlijk vanuit de cirkel af.

 

Tijd en locatie: Om 19.00 uur verzamelen op de parkeerplaats van Buitenplaats Leyduin (Manpadslaan 4, Vogelenzang) en gezamenlijk in 10 minuten naar de plek in het bos lopen. Einde van de avond zal rond 21.30 uur zijn.

Aanmelden: door een mail te sturen naar info@rheatanya.nl (graag ook je telefoonnummer vermelden).

 

!! Zelf meenemen !!

- Een dekentje/handdoek/kussentje om op te zitten.

- Iets te drinken.

- Ik zorg voor een aantal materialen voor de despacho, maar het is fijn als je ook zelf hiervoor iets meeneemt, zoals een bloem, een paar schelpjes, een steen, fruit of iets dergelijks (wel natuurlijke en/of biologisch afbreekbare materialen graag, omdat we het in de aarde gaan begraven). 

- Als je het fijn vindt kun je eventueel ook nog iets persoonlijks meenemen om tijdens de cirkel op het altaar te leggen.

   

Ik hoor het graag als je er dinsdag bij bent! Hopelijk tot dan voor een prachtig gezamenlijk ritueel!